Jdi na obsah Jdi na menu
 


Požární sport 2014

25. 5. 2014

Dne 27. září se naši členové SDH Spytihněv se v počtu 5 lidí zúčastnili soutěže v disciplínách TFA (Nejtvrdší hasič přežije). Soutěž pořádali hasiči ve Žlutavě. Na stupních vítězů jsme měli 2 členy a to Šimek Jan - 2.místo, Bětík Antonín ml. - 3.místo. foto

Dne 24. května se členové SDH Spytihněv zúčastnily okrskového kola soutěže v požárním sportu, které se letos konalo v Napajedlích. Po vylosování startovního pořadí, jsme na všechny disciplíny nastupovaly jako druzí v pořadí. V běhu na 100 m s překážkami  tři naši členové obsadily všechna podiová umístění, tedy 1.-3. místo. Všechny jejich časy byly takzvané 19ctky, tedy pod 20 s. Nejlepší byl 19,34 s.  Nikdo jiný z ostatních týmů se pod 20 s nedostal. Ve štafetě 4 x100 m jsme taky nasadily čas který nakonec nebyl nikým překonán. Po dvou disciplínách jsme průběžně drželi první místo. Poslední disciplína, která následovala byl požární útok. Tady se nám opět podařilo disciplínu vyhrát, i když z výsledným časem požárního útoku jsme nebyly až tak spokojeni (závodní stříkačka už má své nejlepší léta za sebou).  Dlužno dodat že naše družstvo má již celkem vysoký věkový průměr (nejstarší byl na koši - 64 let) a mladších závodníků je nedostatek. Taky jsme řešily výpadek 3 členů kteří se momentálně potýkají se zraněními. Nakonec vše dobře dopadlo a i bez tréninku v pozměněné sestavě jsme obsadily ve všech disciplínách a potom i celkově 1. místo. Holt zkušenosti z let kdy jsme patřily ke špičce na okrese jsou pořád znát. Jako vítězové okrsku jsme se ale vzdali reprezentace na okresním kole. Toto jsme provedli již mnohokrát pro nedostatek závodníků. V okresním kole tedy budou náš okrsek reprezentovat kluci z Komárova, kteří mají mladý tým.

složení vítězného týmu: Bětík Antonín st., Bětík Antonín ml., Bětík Bronislav, Čevela Martin, Galetka František, Jahoda Jiří, Máčala Tomáš, Zápeca Pavel (poslední 3 závodníci - posila)

fotogalerie